Reacties cliënten

 • Mariska 
  Na veel te hebben meegemaakt in mijn leven en in de afgelopen jaren al bij meerdere hulpverleners te zijn geweest, was het bij Ria zoveel prettiger en opener. Alles was veilig en bespreekbaar bij haar. 
  Wat Ria vooral vaak aan mij heeft genoemd, was dat ik eens 'wat liever voor mezelf moest zijn' en dat als er situaties zijn die ik moeilijk of verdrietig vond, de schuld niet meteen bij mezelf moest zoeken. Dus niet zo streng voor mezelf zijn. Dat was een grote eye-opener voor mij!
  Verder hebben we een aantal EMDR sessies gedaan en wat ik daar o.a. van heb geleerd is de zin 'mijn mening doet er ook toe' uit te spreken naar mezelf (en mijn omgeving) en die met zoveel meer (daad)kracht te durven voelen en te uiten in mijn dagelijks leven. Eerder had ik dat nooit gedurfd, maar nu zijn veel blokkades geen blokkades meer. Daar ben ik Ria enorm dankbaar voor. Met haar objectieve kijk op mijn leven heeft ze mij als een volwaardig mens weer op de rails van het leven gezet.
   
 • M.
  Dankzij mijn therapie, die ik langdurig volgde bij Ria, heb ik mezelf weer teruggevonden. Ik heb oude en nare herinneringen voorgoed opgeruimd en inzicht gekregen in wat mijn zwakke en sterke kanten zijn. Ik heb Ria ervaren als een hele warme en betrokken persoon die met je meegaat in je zoektocht en ervoor zorgt dat je hierin niet verdwaalt. Voor mij was Ria de juiste persoon. 
   
 • Ingrid
  Eenmaal aan het einde van m'n latijn, wist ik dat het tijd was om een afspraak te maken met een psycholoog. Helaas verliep de eerste kennismaking in mijn beleving niet goed en zo liep ik daar volledig overrompeld de deur uit.
  Eenmaal thuis en weer een beetje bekomen, ben ik bewust op zoek gegaan naar een Gestalttherapeut en daar was Ria. Ik kon al snel terecht en ik merkte al snel dat ik nu bij de (voor mij) juiste persoon was terechtgekomen. Voor het slagen van de therapie is die 'klik' toch wel erg belangrijk.
  Ik heb Ria ervaren als een aangenaam kalme en warme persoonlijkheid. Reflecterend, soms confronterend, maar ook inspirerend. Ruimte voor tranen, ruimte voor lachen, onze gesprekken hebben me erg goed gedaan!
  Naast de gesprekken hebben we ook een paar EMDR sessies gedaan. Ik was verrast hoe zwaar dat voor me was, maar het positieve effect was het meer dan waard.
  Achteraf gezien is het maar goed geweeswt dat het niet klikte met de 1e psycholoog, anders was Ria niet op mijn pad gekomen. 'Elk nadeel heb z'n voordeel'.
   
 • Willemien
  Tijdens de gesprekken met Ria heb ik meer inzicht gekregen in de verhoudingen in en met mijn familie. Ik ben mezelf bewust geworden van de rol die ik daarin speel. Dat geeft mij houvast bij het bepalen van een eigen koers.
   
 • I.T.
  Jaren praten over een incest verleden, hebben er wel voor gezorgd dat het niet echt meer een issue was in mijn leven. Toch had ik elke week wel een keer migraine als mij iets herinnerde aan die tijd.  
  Ria stelde EMDR voor. We hebben vier sessies gedaan. Het was wel zwaar, maar na die vier keer heb ik geen migraine meer gehad. 
  Mijn leven is er een stuk aangenamer door geworden
   
 • Marja Hekman
  Mijn man is overleden door een glioblastoom in zijn hersenen.
  Ik had erg veel pijn en verdriet vanwege het gemis van mijn man.
  Bij Ria kon ik over mijn gevoelens praten en vond ik begrip en ondersteuning.
   
 • M.S.
  Ik heb ongeveer twee jaar geleden voor het eerst de stap genomen naar een therapeut. Ik merkte steeds meer dat het nodig was om de relatie met mijn inmiddels overleden moeder en mijn scheiding een betere plek te geven. Ik maakte eerst kennis met Ria en het klikte meteen! Ik voelde me gelijk veilig en geaccepteerd zoals ik was (ben). Dit was voor mij heel belangrijk. Ria heeft me erkent in de emoties die ik voelde. Ze stimuleerde mij ook om die meer te voelen. Ik 'vluchtte' gauw in het denken en het rationaliseren. Ik heb ook vooral geleerd om mezelf niet steeds te veroordelen. Ik ben er nog niet, maar ik heb duidelijk stappen vooruit gezet!
   
 • Nicolien
  Na opeenstapelingen van nare ervaringen werd mijn lontje elke keer wat korter. Schuldgevoel over het gedrag dat hiermee gepaard ging, maakte het er niet gezelliger op. Ria kon mij helpen te beschrijven welke onderliggende behoeften mijn gedrag deed veroorzaken, zodat ik het mezelf en een ander kon uitleggen. Met als gevolg verwerking, begrip en veranderend gedrag. Gereedschap dat ik nu zelf kan toepassen, waardoor ik Ria niet meer nodig heb.Ik ben Ria daar erg dankbaar voor.
   
 • M.H.
  Enige maanden geleden ben ik gesprekken gaan voeren met Ria. Hoewel ik al vaker in therapie ben geweest bij professionals is zij de eerste therapeut die een diagnose stelde namelijk ‘ik ben hoogsensitief’, daardoor komen er veel prikkels binnen en harder aan. Door deze diagnose viel er veel op zijn plek. Het was een soort thuiskomen. Daarnaast zijn we veelal met EMDR bezig geweest. Oorzaken van gevoelens en gedrag worden hierdoor helder, kunnen aangepakt worden en werken daardoor verzachtend.
   
 • Beste Ria,
  Ik denk met genoegen terug aan de uurtjes bij jou. Toch is het nog best lastig om  in woorden te vatten wat het voor mij betekend heeft. Het eerste woord wat bij me opkomt is liefdevolle en precieze aandacht (dat zijn er al meer dan één).  Daardoor gaf je me ruimte om te voelen en om zonder reserve mijn hart te luchten. Wat me heel erg goed gedaan heeft is dat we samen mijn positie t.o.v. mijn moeder hebben bepaald. Ik ben vrolijker en voel me vrijer om te doen wat ik wil.
  Met vriendelijke groet,
  Jannie

website realisatie: wemagine